FU förstärker FAVAL Validering med ny samordnare

Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd FU fortsätter satsningen på branschgemensam validering. ”Det märks att det händer saker inom området validering och jag ville gärna vara en del av den här spännande resan” säger James Johnson som är ny samordnare för FAVAL.

Närmast kommer James från rollen som Utbildningsansvarig VUX på Yrkesakademin, där han tidigare även varit testledare för FAVAL. En erfarenhet som han tar mig till nya rollen för att utveckla valideringen ytterligare.

Vad är din roll hos FAVAL och vad kan du bidra med?

”Det är en väldigt spännande resa som väntar. Jag kommer att arbeta som samordnare för Valideringsverktyget FAVAL, och under hösten kommer mitt primära fokus vara på yrkesrollen byggprojektledare. Jag hoppas att min erfarenhet på ”andra sidan” kan bidra till att vi utvecklar verktyget ytterligare. FU har varit bra på att lyssna på testledare och ta in deras synpunkter. Vi ska förhoppningsvis bli ännu bättre på det.”

Hur ser du på FUs roll och vad man kan göra för branschen?

”Självklart är det väldigt viktigt att alla pratar samma språk och går åt samma håll när digitaliseringen på riktigt börjar ta fart, samtidigt som ett stort generationsskifte är på gång bland medarbetare i branschen. Där tror jag att FU och FAVAL har en väldigt stor roll att spela.  Vi vill och kan vara spindeln i nätet som ser till att kompetensen inom branschen växer i takt med de behov som uppstår.” 

Du började för en månad sedan. Hur har den första tiden varit?

”Jag har känt mig väldigt välkommen och uppskattad på den här korta tiden som jag har varit på FU. Det är en liten organisation där det är högt i tak och det råder trevlig stämning mellan medarbetare. Man får utrymme att ta initiativ, jobba självständigt och driva egna projekt samtidigt som man får ett otroligt stöd från sina kollegor. Det är en kombination som ger stor trygghet och gör att man kan utvecklas i sin roll.”

”Samtidigt har det varit en märklig tid att börja på ett nytt jobb mitt i en världsomfattande pandemi med allt vad det innebär. Vårt jobb består mycket av att möta, samordna och sammanföra olika aktörer och deras intresse, vilket kan bli en utmaning i dessa tider.

Men det mesta går ändå att genomföra med hjälp av teknik och med lite vilja. Det börjar även märkas att branschen börjar lägga in i en ny växel nu när den nya normala blir vardag. ”

Emil Bood, verksamhetschef på FU, är självklart väldigt nöjd med rekryteringen.

”Det var en ganska självklar rekrytering. James har stor erfarenhet från branschen, och har tidigare arbetat ingående med FAVAL som verktyg. Han har dessutom en väldigt bra kännedom när det gäller FU och FAVAL som verksamheter. Vi har länge varit tydliga med att vi vill satsa vidare på FAVAL och nu kan vi verkligen börja nästa steg i utvecklingen av branschens egna valideringsverktyg.”

Läs mer om FU och FAVAL på fastun.se och faval.info, där ni även hittar kontaktuppgifter till James.